Om tapte muligheter: Økoturismen, rovdyra og alle turistpenga våre

- Annonse -spot_img

Her er en annen vinkling på den vonde debatten om at det faktum at i løpet av noen dager forsvinner kanskje 60 % av en allerede kritisk truet art. Ulven.

Vet dere hva vi, altså vi naturelskende tullebukkene som gjør så mye rart for å se ekte natur, legger igjen i turisme i verden?

Millioner av kroner. Og jeg er ikke alene tullebukk. Økoturisme er den delen av turistnæringen som øker mest.

Bare spør Finland. Landet har store inntekter fra folk over hele verden som drar for å se bjørn, ulv, gaupe og ekte natur. Det er hoteller, guider, utleiere og grunneiere som lever godt av dette.

Spør Canada som har enda større inntekter. Businessen er enorm.

Spør Svalbard hvor det er kø av folk fra hele verden som vil dra for å se fjellrev og isbjørn. Altså natur.

Det er nitrist for Norge, for utrydningstrua ulv – og oss som må fortsette å dra til Finland for å se ekte levende natur. Og legge alle penga våre der

Så til oss her. Til fastlands-Norge. Triste tapte muligheter:

Tapte muligheter for å gi sauebønder alternativer i ulvesona. Tenk hvordan de/vi kunne levd av turisme og hjulpet til med det inntrykket vi i Norge gjerne vil at resten av verden skal ha; det naturelskende folket med ting å vise for en økende verdensbefolkning som vil se ekte natur. Der ute i naturen.

Tenk for en enorm mulighet vi går glipp av nå når flere hundre jegere er ute for å skyte ned en allerede utrydningstrua rødlista ulvestamme i den bittelille ulvesona (altså det lille området som er igjen vi har bestemt at den kan være) – så det kan gå noen sauer der ute til våren som ingen av sauebøndene kan leve av (tror du meg ikke? Ring dem og spør om prisen pr kilo på slakta sau …).

Dette er tapte muligheter for Norge. Ulven kunne gitt oss en enorm næring i ulvesona som er igjen.

Det er nitrist for Norge, for utrydningstrua ulv – og oss som må fortsette å dra til Finland for å se ekte levende natur. Og legge alle penga våre der.

Legger ved et bilde av ulvesona. Altså det området som ikke så mulighetene.

Skal forresten til Finland til høsten. For å se ekte levende natur. Det koster. Men herregud, det er verdt det.

Hurra for Finland som forstår det, og dritkjipt at jeg ikke får den opplevelsen i eget land. Og at ikke mine penger kunne blitt lagt igjen her.


En tidligere versjon av denne teksten ble først publisert på forfatterens Facebook-side.

Cathrine Palm Spange
+ posts

-

- Annonse -

Lignende artikler

Delta i debatten

Kommentarfeltet er stengt.

- Annonse -

Instagram

Mest lest nå